Analyse paspoort

Analyse van het paspoort: Waar moet ik op letten ?

Erkende Honden Kwekerijen 16072020
Kijk of de verkoper is erkend en geregistreerd staat in deze lijst.

(Uitleg erkenningsnummers)

Handel honden of katten uit het buitenland
Een kweker-handelaar kan ook honden of katten afkomstig uit het buitenland verhandelen. Deze dieren moeten dan ook afkomstig zijn uit erkende landen en kwekers – lijst van 12 juni 2020.
Gezelschapsdieren afkomstig uit een andere Europese lidstaat mogen enkel door de firma’s in de lijst ingevoerd worden in ons land. Indien dit niet het geval is, is dit een onregelmatigheid en moet dit aan de dienst Dierenwelzijn gemeld worden. Zie bladzijde 1 van het paspoort. De namen in de lijst zijn vooral verzamelplaatsen/exporteurs die zich bevoorraden bij kwekers. Zo kan het zijn dat u in het paspoort eerst de naam van kweker zal aantreffen, vaak in een moeilijk leesbaar handschrift. 

Databanken
Kijk of je huisdier eventueel staat geregistreerd in Tsjechië (paspoort beginnende met CZ) of in Slowakije (paspoort beginnende met SK) of in Hongarije (beginnende met HU)

Omslag van het Europees paspoort voor gezelschapsdieren

Europees paspoort na december 2014
Honden geboren na december 2014 kunnen enkel reizen als ze in het bezit zijn van een paspoort met een nummer die begint met BE 03. Als uw dier na deze datum geboren is en nog een paspoort heeft dat begint met  BE 01 dient een nieuw paspoort aangevraagd te worden via uw dierenarts. De paspoortnummers voor katten en fretten beginnen met BE 02.